решітки дощової каналізації

Якось на початку весни 2015 на вулиці Громова проламалася решітка дощової каналізації. встромили туди гілляку, справа не об’їхать, вулиця вузька, гемор для велосипедиста карочі.

написав заяву на УКЦ, отаку:

===============================

Доброго дня,

прошу направити дану заяву до УДАІ УМВС України у Черкаській області, вул. Л. Українки, 21, м. Черкаси, 18000

Заява

Уже декілька тижнів на проїжджій частині за адресою: Черкаська область, Черкаси, вулиця Громова, навпроти приватного будинку №36, майже повністю зруйнований дощоприймальний колодязь. На жаль, відповідні служби жодним чином не реагують на цей факт.

Сьогодні, 4 квітня 2015 року, я обстежив це місце. Повідомляю вам, що решітка колодязя майже повністю зруйнована та вдавлена на глибину до 30 сантиметрів від рівня покриття проїзної частини. З утвореної діри стирчить гілка дерева, яка, зокрема, унеможливлює об’їзд велосипедистами зруйнованого колодязя справа та ускладнює такий об’їзд зліва. Це створює дуже серйозний ризик для життя та здоров’я учасників дорожнього руху, особливо велосипедистів.

Окрім очевидної загрози життю учасників дорожнього руху, це є порушенням вимог Державного стандарту України ДСТУ 3587-97. Пункт 3.1.10 вказаного стандарту зазначає наступне: “Зруйновані кришки і решітки повинні бути негайно огороджені і позначені

відповідними технічними засобами організації дорожнього руху. Їх заміна повинна бути проведена протягом доби з моменту виявлення.”

Вказані недоліки порушують моє право на безпечні умови дорожнього руху, гарантоване ст. 14 Закону “Про дорожній рух” та мають ознаки адміністративного правопорушення, визначеного ч. 1 ст. 140 КУпАП.

Відповідно до ч. 10 ст. 52-1 Закону Украіни «Про дорожній рух» та ч. 12 ст. 10 Закону «Про міліцію», на ДАІ покладено обов’язок забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль, в тому числі шляхом проведення перевірок за дотриманням законів, правил і нормативів в сфері дорожнього руху. Також відповідно до ч. 1, ст. 6 КУпАП, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування розробляють та здійснюють заходи, спрямовані на запобігання адміністративним правопорушенням, виявлення та усунення причин та умов, що до них призводять.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 Закону «Про міліцію», міліція зобов’язана приймати та реєструвати заяви та повідомлення про адміністративні правопорушення та вчасно приймати рішення за ними.

У зв’язку з викладеним, керуючись ст. 40 Конституції Україні, прошу:

1. Прийняти та зареєструвати цю заяву як повідомлення про адміністративне правопорушення за ст. 140 КУпАП, негайно організувати перевірку вказаних фактів.

2. Вжити заходів для забезпечення безпечного експлуатаційного стану вказаної дороги та продовжувати вживати їх аж до усунення недоліків у відповідності до п.п. 8.3.10.9 – 8.3.10.11 Методичних рекомендацій, затверджених розпорядженням МВС №638 від 09.06.2009.

3. Направити мені копії актів обстеження, протоколів, постанов, вимог, приписів тощо, підготовлених в результаті перевірки і провадження у справі за вказаним у заяві фактом (в порядку законодавства про доступ до публічної інформації).

4. Про результати розгляду цієї заяви та про вжиті заходи прошу повідомити мене письмово.

4 квітня 2015 р.

З повагою,

=====================================

і Льошу попросив, бо до того пиляли деревов сусідів методом масових заяв – відправили 5 людей сразу – спиляли швидко, метод мені понравився.

так от, зробили досить швидко, менше тижня кажись. хоча виглядал це жалюгідно – оцю красно-білу лєнту прив’язали до гілок, якими обклали колодязь, куски бетону не прибрали.

але мене здивувала відповідь, яку я отримав:

Подобин_3265612

оказується, мені все показалось, і решітка там була, і розташування її було красіве.. от підарас, – подумав я.

Написав ще одну заяву, по Пастерівській, та сама фігня (хоча там було не так небезпечно, бо трохи збоку). на цей раз сфотографував

DSC00917

гілки замість решітки.

DSC00919

будинок для кращої ідентифікації.

і што ви думаєтє она сказала?

правільно! вам показалось!

3349547

Я.Е. Чубатюк, ай да маладєц!

Спитав оце на Укрямі. може шото підкажуть.. згадав як це називається – хуцпа. тупа нагла брехня..

після таких ситацій краще розумієш природу терміну “мусор

пасотрім шо укрямівці напишуть, будім далі робить..

This entry was posted in Подорожі. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *