Сон дитини вибірки

вибірки зі статей:

Чому дитина погано спить? − портал Мама-Тато. Автор: Марта Павлюк

Для людини природно жити, слідуючи певному режиму. Якщо розпорядок дня відсутній – наш організм відчуває дискомфорт. Саме тому так важливо привчати малюка до режиму з перших днів його життя.

Для початку, почніть вкладати маля спати в один і той самий час (це стосується і денного, і нічного відпочинку). До речі, денний сон також є необхідним для дитини; психологи наполягають, що збереження денного сну аж до шкільного віку – норма, адже денний відпочинок допомагає гармонізувати самопочуття малюка, заспокоїти його нервову систему.

Прийом їжі, гра, прогулянка – на все це також має бути свій час. Нехай перебування на свіжому повітрі займає значну частину дня дитини – це неодмінно відобразиться на якості сну малюка. А от тривале сидіння перед монітором (комп’ютера, телевізора), особливо незадовго до того, як дитина має лягати спати, зовсім не сприятиме спокійному, тривалому відпочинку.

Також, не варто грати активні ігри незадовго перед засинанням, краще проведіть час перед сном, читаючи книгу, граючи спокійну гру, просто спілкуючись.

Нехай малюк поїсть приблизно за півтори години перед відходом до сну, це допоможе уникнути відчуття тяжкості в шлунку. Якщо ж дитина матиме надто ситну вечерю незадовго перед засинанням, організм не зможе повноцінно відпочити, адже він займатиметься перетравлюванням їжі.

Діти дуже тонко відчувають, якщо у стосунках мами і тата щось не гаразд, тому, коли у домі постійні сварки, ви з’ясовуєте стосунки при дитині – нічого дивного, що вона неспокійно спить, часто прокидається вночі, плаче. Подумайте над цим…

Будьте наполегливими і послідовними, але в жодному разі не заставляйте дитину спати, влаштовуючи при цьому істерику – це може лише загострити ситуацію.

від себе додам: це не може загострити ситуацію. це з вірогідністю 99,9% загострить ситуацію.

Порядок дитячого сну: pampers.ua

Те саме: Уникайте також змін у режимі на вихідних. Інакше в понеділок пристосуватися знову буде важко.

Маленька порада: будьте обережними з телевізором у цьому віці, особливо увечері. Більшість дітей є дуже чутливими до яскравих образів у телевізорі, яких вони беруть з собою у ліжко, і які заважають їм заснути. Так, вигнати цих монстрів з-під ліжка дуже важко.

Маленька порада: Деякі ліки можуть порушити сон. Якщо виникає якась нова проблема зі сном при прийманні нових ліків, запитайте спеціаліста, чи є між цим зв`язок.

Оцю статтю можна повністю прочитати:
Здоровий сон малюка: 8 правил від лікаря Комаровського

Ну, наче все зрозуміло: активне і здорове денне життя і тихий спокійний вечір…

Даня

This entry was posted in ніпанятна and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *