Як купити квитки на поїзд у Криму онлайн

Наскільки я розумію, кас Укрзалізниці на вокзалах Криму не лишилося, тому треба куплять онлайн.

Отже, є такий сайт http://booking.uz.gov.ua/

перед купівлею варто прочитати Договір оферти та Порядок надання послуг.

Отже фішка в тому, що довбана Укрзалізниця продає через інтернет два види документів: Посадочний документ (ще називають ЕПД), та Бланк замовлення. На деякі поїзди вона продає Посадочний документ, на деякі Бланк замовлення. При цьому:

* Посадочний документ є підставою для проїзду без звернення у касу. Посадочний документ являється розрахунковим документом.
* Бланк замовлення для проїзду недійсний. Перед поїздкою необхідно надати цей бланк замовлення у будь-яку автоматизовану квиткову касу материкової частини України і роздрукувати проїзні та перевізні документи до відправлення поїзда.

Приклади цих документів можна побачити на сторінці Приклади бланків

Отже, весь фокус в тому, щоб купити саме Посадковий документ, а не Бланк замовлення, який в Криму надрукувати фізично не можливо.

Фокус досить простий, хоча мені знадобилось багато часу, щоб це догнать. Ще раз, читаємо Порядок надання послуг. Там на 8 сторінці є довгий список усіх потягів, на які продається Посадочний документ.

Також, у процесі купівлі, перед оплатою (зазвичай після внесення ім’я та прізвища), ви побачите повідомлення про Посадочний документ, якщо на цей поїзд продається саме він. Отаке (червоним):

Укрзалізниця

Якщо поїзда, на який ви хочете купити квиток, немає у переліку на сторінці “Порядок надання послуг”, а також ви не бачите повідомлення про те що “* — На цей поїзд здійснюється оформлення Посадочного документа“, ви купите злощасний Бланк замовлення, у якого дорога у Криму одна – здати назад (що коштуватиме вам 18 гривнів за резервацію, перевірено).

Отже бажаємо вам приємних покупок, а Укрзалізниці гарного аудиту, посадити з десяток керівників за корупцію, а для решти провести серію тренінгів з обслуговування Клієнта.

та й таке,

цьом

This entry was posted in Подорожі and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *